пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Пятничные посиделки с Наталией Бучко.

Доброй пятницы, наши прекрасные скрап-леди!
Мы продолжаем наши пятничные посиделки в уютном кругу с любимыми напитками. Думаю, в такой жаркий день, прохладный лимонад будет самое оно:). И сегодня на допросе солнечная, веселая, прекрасной души человек - Наталья Бучко - kukusya ответит на все интересующие вас вопросы. 


И по традиции, вопросы от нас: 

Наташа, как давно ты занимаешься скрапом?

Скрапом я "захворіла" в 2011 році, будучи вагітною синочком) Мабуть через це в нього сильно виражена любов до прекрасного) Він як ніхто може зробити комплімент про мій новий манікюр чи вбрання).

С чего начиналось твое творчество?

Почалось усе з бажання зробити листівку-валентинку для коханого чоловіка)). Я її зробила з підручних канцелярських товарів). І з того часу понеслось).

Из всех материалов, какие больше всего любишь и чаще используешь в своих работах?

Дуже люблю папір! Якби могла, то скупила б усі можливі колекції))).

Какие у тебя любимые скрап-объекты?

Раніше були листівки. Любила сам процес їх створення. Зараз роблю їх вкрай рідко. На перший план вийшли "Матусині скарби". Це сталось, мабуть, більше з практичності мого характеру). Особливо, коли подумати про долю листівок після їх дарування/продажу, то хочеться їх робити вкрай рідко. А от скарби це доволі "довговічний" і практичний подарунок.

Как ты познакомилась с Женей?

З Женею чи краще сказати з її папером я познайомилась будучи в ДК Арт Клубу. Отримала дизайнерську посилку і була приємно вражена якістю паперу - люблю щільний папірчик)).

Какая коллекция Жениной бумаги у тебя любимая?

Улюбленою назву точно Шеббі! Як на мене, це просто шикарний універсальний папір! Підходить під будь-яку задумку).

Есть ли у тебя любимая палитра цветов которую ты используешь в работах?

Страх як люблю вінтаж і відповідно усі підходящі кольори - переважно коричневі, бордові, бежеві. Останнім часом "розбавляю" свою любов до вінтажу яскравими кольорами).

Где и как ты черпаешь вдохновение?

Натхнення така капризна штука в мене.. То є щодня, то тікає на пару тижнів і нічим не можу повернути. Часто надихаюсь цікавими завданнями і роботами дизайнерів. Але в першу чергу слухаю своє внутрішнє я.  Як правило "душевні" роботи стають найкращими).

Розкажи, будь ласка, про свою родину?

Моя сім"я - моя фортеця! В мене чудовий чоловік, двійко солоденьких діток - Анюта (6 р.) та Костик (4 р.). Ми проживаємо з моєю мамою, яка всіляко допомагає нам - і борщику смачного наварить і з дітками посидить).

Чи підтримують рідні твоє захоплення?

Чоловік - це єдина людина, яка підтримувала мене від початку і я завжди прислухаюсь до його думки). Мама спочатку скептично ставилась до мого хоббі. Адже, коли ти робиш одну-дві листівки при потребі - це одне, а коли ти робиш їх, робиш і просто складаєш в шухляду, то вже не так весело. Можливо вона не до кінця розуміла в чому така радість для мене від створення листівки чи блокноту. Але за 4,5 роки вже, мабуть, просто звикла, що я щось таке роблю)).

Які скрап-об'єкти ти ніколи не робила, але хочеш спробувати?

Ще жодного разу не робила сторінок. От просто боюсь їх). Хочу хоч раз спробувати, відчуваю, що сподобається). А все ніяк не відважусь).

Я давно мрію побувати у Львові. Розкажи, яке місце у твоєму рідному місті найулюбленіше і чому?

Я люблю Львів дуже сильно! Не проміняла б на жодне інше! Люблю за архітектуру, за аромат кави і шоколаду, за своєрідну атмосферу... Але улюблене місце, як не дивно, далеко від центральних будівель)). Це місце, де любила бувати за студентських часів - Лиса Гора. Там нереальна панорама на місто! Свіже повітря! І просто файно).

Я побывала во Львове в декабре 2014 года. Мне так сильно понравился мой отпуск и город, что если честно, даже захотелось переехать жить во Львов! Наташа, проводишь ли ты МК?

Жодного МК ще не проводила. Хотілось би, звичайно. Можливо колись і відважусь).
 
Сколько времени тебе необходимо для создания странички или открытки?


Все залежить від натхнення та від ступеню зайнятості домашніми справами та дітками). Можу і за дві години листівку зробити, а можу пару днів ходити біля неї і нічого путнього не зробити.

Как у тебя решается проблема хранения многочисленных материалов? Может, есть какие-то свои секреты и ноу-хау?

Ооо, тема зберігання дуже болюча). Мені завжди мало місця)). Весь вільний простір в кімнаті, яка слугує і дитячою, і спальнею, і вітальнею займають мої штучки))). А фото реквізит так взагалі по всій хаті розставлений! І часто, коли виникає потреба творити, то як подумаю про незручності зберігання матеріалів, відпадає бажання щось починати. Стараюсь систематизувати свої матеріали - папір до паперу, штампи до штампів...

Какая твоя мечта?

Моя мрія якраз виходить з попереднього питання - дуже хочу мати свій справжній скраповий куточок, де все буде розставлене по своїх місцях).

Спасибо, Наташа, за искренние ответы. Думаю у наших участников тоже найдутся вопросики для тебя:).
И мы с вами не прощаемся и продолжаем нашу беседу уже в комментариях.

9 коментарів:

  1. Наталочку я знаю давно і ПЧ в іі блозі, люблю іі роботи!!! Звісно ж і маю запитаннячко: маючи двох діток і вже не маленьких, які доберуться скрізь - чи виникає бажання в твоїх малюків по скрапити? Чи ти їм дозволяєш? І чи роблять пакості?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую за теплі слова! якраз, коли дітки були менші, була проблема) їм неодмінно потрібно було щоь з моїх "скарбів")) інколи приходилось навіть сварити їх, щоб нічого не чіпали без дозволу(( Але з часом вони звикли, що треба спитатись дозволу перед тим як щось взяти, я ж в свою чергу стараюсь і їх потішити, давши щось менш цінне))) Але, чесно кажучи, дітки вже мало реагують на мої цяцьки)) Я можу спокійно залишити свої матеріали зі словами "нічого не чіпати"))) і вони як правило нічого не чіпають)

      Видалити
  2. Я теж була у Львові дуже давно.Перше,що мене вразило-це смачна кава.Потім-архітектура,вимощені вулиці. Личаківське кладовище з його старовинними пам'ятниками,безліч музеїв.Особливо сподобався етнографічний та народної архітектури та побуту під відкритим небом. Та найяскравіший спогад у мене залишився про маленький художній салон,де були речі,створені власноруч різними майстрами та майстринями. До того часу я ніде такого не бачила. Одних тільки вишиванок неймовірної краси безліч.В цьому місті,мабуть,атмосфера сприяє творчості.

    ВідповістиВидалити
  3. Ух, девчата, я раньше очень хотела во Львове побывать, а теперь так аж горит!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Светлана,это я очень кратко .А там,в этом славном городе Львове, такой перечень впечатлений! Бродить и бродить,смотреть-не пересмотреть.

    ВідповістиВидалити
  5. Із задоволенням прочитала)) Хочу тепер здійснити дві речі - попити з тобою кави у твоїй улюбленій кав’ярні і на Лисій горі побувати))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. домовились) сходимо в кав'ярню Майстерні шоколаду і видряпаємось на Лису гору)

      Видалити